Betaråbiff med ört- & vitlöksmajo



Såg på Sveriges mästerkock och där gjorde de en maträtt jag aldrig hört om innan: Rödbetsråbiff
Alla tyckte det var fantastiskt gott.
Vegetarisk rawfood
Jag var ju tvungen att läsa lite mer om detta. Så jag googlade lite och hittade många som bara skrev positivt om denna rätt.
Så här är min variant. OMG va gott!! 😀

4 port.

Betaråbiffar

1 stor rödbeta, riven
1 stor gulbeta, riven
1 avokado, mosad
1 gul lök, finhackad
1 msk senap
1 msk persilja, finhackad
Salt o peppar

Blanda samman allt till biffarna och lägg i en burk med tättslutande lock. Låt stå i kylen och gotta till sig. Gärna flera timmar, eller över natten.

Ört- & vitlöksmajo

0,5 dl majo, gärna hemgjord
1 vitlöksklyfta, riven
1 msk persilja, finhackad
1 msk gräslök, finhackad
Salt

Blanda samman allt och låt stå i kyl till servering, gärna flera timmar.

image