Crockpotlamm med körsbärssås och spenatkaka



Idag testade jag att göra något riktigt udda och riktigt gott.
Fick för mig att köpa frysta körsbär när jag var på affären. Aldrig tidigare ens haft tanken.
De har legat i frysen ett par veckor och snubblade över just körsbärssås.
Lät väldigt skumt. Men har lärt mig genom åren att ju konstigare det låter, desto godare brukar det vara.
Jag menar, ta bara choklad med havssalt. Hur konstigt lät inte det när det slog igenom? Och hur gott är inte det?!

Så jag var ju tvungen att test att göra en körsbärssås.
Och mumma mumma. Gott gott 😀

Crockpotlamm
Stek 500 g lammstek i olivolja på hög värme runt om tills den fött fin stekyta. Salta och krydda med timjan
Lägg lammet i crockpoten och häll över lite olivolja, 0,5 msk soja 1 tsk kalvfond och 1 dl rödvin
Ställ crockpoten på low och låt stå i 6-8 timmar. Servera med körsbärssås och spenatkaka.

Körsbärssås
200 g körsbär
2 tsk lönnsirap
1 tsk senap
1 msk whiskey
Salt

Koka upp ingredienserna till såsen och låt småputtra på lägsta värmen under lock ca 30 min.

Spenatkaka
8-10 frysta spenatbollar, tinade
1 dl mandelmjölk
1 ägg
Salt
1 msk riven parmesan

Vispa ägg, mandelmjölk och salt. Häll upp i ugnsform. Blanda i spenat och strö över riven parmesan.
Låt stå i ugn 200 grader ca 25-30 minuter. Eller tills kakan stannat.

IMG_9289-0.JPG