Varje helg får barnen beställa mat.
Denna helg blev det fish ‘n chips.
Och vilken fantastiskt god beställning. 😀
Fisk
500 g vit fiskfilé
1 uppvispat ägg
1 dl riven ost
1 dl mandelmjöl
0,5 dl pofiber
Värm oljan till 170 grader.
Blanda ost, mandelmjöl och ost i en djup tallrik. Vänd fisken i ägget och sedan mjölblandningen. Fritera ca 1,5 min, vänd fisken och fritera 1,5 minut till.
Låt rinna av på hushållspapper. Salta
Sötpotatispommes
400 g sötpotatis, skurna i stripsformer
Pofiber
Förkoka sötpotatis ca 8 minuter. Låt rinna av på hushållspapper. Pudra med pofiber runt om och fritera ca 3 minuter eller tills de fått färg och blivit frasiga.
Låt rinna av på hushållspapper, salta
Remouladsås
1 dl fraiche
1 dl majonnäs
0,5 dl bostongurka
1 msk hackad persilja
1 tsk dragon
Salt
Blanda samman allt och smaka av med salt.