Granola med kanel kardemumma och kokos

Brukar alltid köpa färdig granola. Men tycker att det blir väldigt dyrt, då vi är fyra stycken i familjen.
Så nu fick det vara nog. Och nu när jag testat, så kan jag inte förstå varför jag inte gjort egen tidigare.

Det blev ju bara såå gott! 😀

Grynblandning
5 dl blandade fibergryn
1 dl vatten
2 msk smält kokosolja
1,5 msk agave eller honung
2 krm kardemumma
2 krm kanel
1 krm vanilj
2 krm salt

Blanda samman allt i bunke. Sprid ut på smörpappersklädd plåt. Rosta i ugn 200
15-20 minuter, eller tills blandningen blivit krispig, men ej bränd.
Låt svalna på plåten.

Fröblandning
3 msk pumpafrön
3 msk sesamfrön
3 msk linfrön
2 msk gojibär
1 dl hasselnötter
3 msk kokos
3 torkade fikon
1 tsk agave eller honung

Rosta fröblandningen i torr stekpanna några minuter under omrörning.
Låt svalna och blanda med grynblandningen.

image