Indiska blomkålsbollar med pumpastrips



Fick en fritös i present och var ju tvungen att inviga den. Detta blev första rätten. Såå gott 🙂

3-4 portioner

Blomkålsbollar
3 dl riven blomkål
0,5 Riven lök
0,5 dl mandelmjöl
1 msk Kokosmjöl
2 tsk fiberhusk
1 tsk bakpulver
1 tsk gram masala
Salt
1 litet ägg

Blanda allt utom ägg till en jämn smet. Blanda i ägget. Smaka av med salt.
Rulla bollar och fritera i 160 grader olja ca 4 minuter eller tills de blivit gyllenbruna.

Pumpastrips
300-400 g butternut pumpa skurna i strimlor.
Pofiber
Salt

Koka stripsen ca 4 minuter i saltat vatten. Lägg på hushållspapper att ånga av. Strö över pofiber runt hela stripsen. Fritera i 160 grader olja ca 4 minuter eller tills de blivit gyllenbruna och krispiga.

Servera gärna med tomatsås

image