Krispiga linsbiffar med krämig dillsallad



Oj, va krispiga och goda dessa blev. Och med denna sallad till, blev ju helt klockrent 🙂

6 st Linsbiffar
1 dl kokta röra linser
1 dl havremjöl
1 linfröägg (1 msk linfrön+2 msk vatten)
2 msk havremjölk
0,5 msk paprikapulver
0,5 tsk vitlökspulver
1 tsk mynta
0,5 tsk agave
1 tsk pressad lime
Salt

Blötlägg linfröna i vatten tills vätskan tjocknat. Blanda samman alla ingredienser och stek biffar på medelvärme i olivolja tills de fått fin färg och blivit krispiga, vänd och stek ett par minuter på andra sidan.

Krämig dillsallad

2-3 port.

0,5 gurka, skivad
2 dl strimlad vitkål
0,5 skivad lök
1 näve ruccola
2 msk havrefraiche eller gräddfil
1 tsk pressad citron
1 tsk agave
0,5 msk dill
1 tsk senap
1 tsk grönsaksfond
Salt

Blanda samman allt och smaka av med salt.

IMG_0003.JPG