Sötpotatisbiffar med ugnsrostade rotfrukter och päron



Sötpotatis har verkligen blivit en storfavorit här hemma.
Testade att göra biffar och jisses va gott 😀
Till det serverade jag ugnsrostade rotfrukter och päron efter tips från tidningen Vego
Och jag kan bara hålla med. Vilken kombo! 🙂

Sötpotatisbiffar
1 medelstor sötpotatis
0,75 dl bovetemjöl (el. 0,5 dl bovete + 2 msk majsmjöl)
2 msk växtbaserad mjölk
1 msk oregano
Ev. Salt

Koka sötpotatisen mjuk. Mosa och blanda med övriga ingredienser. Hetta upp en stekpanna med olja. Klicka ut en msk stora klickar av smeten. Vänd biffarna när de blivit gyllenbruna och krispiga på undersidan.

Ugnsrostade rotfrukter och päron
Klyfta palsternacka, potatis och päron och lägg på bakplåtspapper. Placera ut snackpaprikor. Ringla över olivolja och ev. flingsalt. Låt stå i ugn 200 grader tills de fått fin färg. Ca 20-30 minuter.

Avokadosallad
0,25 st avokado
3 st coctailtomater
1,5 tsk hackad lök
0,5 tsk limesaft
Ev. Flingsalt

Tärna avokado och tomat. Strö över lök. Pressa lime och strö ev över flingsalt.

IMG_0105.JPG